2013. június 1., szombat

Ördögi ital

Ez a bejegyzés olyan italról fog szólni, mely élénkít, erőt ad, alkohollal nem ajánlott, de sokan iszák úgy, fiatalok körében fogy a termék leginkább, heti mennyiséget is meghaladva. Ez az Energiaital.
Lehet jó párnak feltűnt, hogy ördögöt ábrázoló s arra utaló jelekkel vannak ellátva az energiaitalok dobozai, márka és elnevezés.
Kezdeném a legegyértelműbbel: HELL  ( Hello Hell! = Szia Pokol!)
Ezt nem is kell nagyon fejtegetni. Aki angolt tanult, akkor tudja, hogy a 'Hell' szó jelentése: Pokol. De a körben egy ördög fej van. (Ördögi kör)
Mosolyt kanyarít az arcunkra is a szójáték.

A HELL (= Pokol) után egyértelműbb lesz, hogy mire is utalhat a következő energiaital burn logója. Egy V alakot felvevő lángot alkot.
A felirat 'burn' jelentése: égés, ég. Tűz jellemzője. És általános képzetben mi van a Pokolban: Tűz.
A V betűről, amit a lángcsóva formál később...


A Monster energiaital. A szó szörnyet jelent. A logója 3 furcsa szála, karmolás nyomaira emlékeztet. A következő állításra nem én jöttem rá. Ami szerint a 'Fenevad bélyege' azaz 666. Mert ezek a jelek számokat jelölik. A héber ábécében a hatodik betűje hasonlít a logó szálra, aminek a hangzási megfelelője V/W.
Erről a Piros Pirula blogjáról olvastam, ahol további jeleket boncolgat.

Ajánlanám 2012 blog-t még. Sok érdekességet találhat a bejegyzések közt az ember. Tóth Bálint szimbólumokkal, jelekkel is foglalkozik s részletesen ki is fejti azt. Idéznék az 'Okkult szimbólumok hétköznapjainkból III.' cikkéből:
"Sokan nem értik, hogy az amerikai filmekben miért pont 555-tel kezdődik minden telefonszám, de gyanakodnak, hogy ez valami összefüggésben van a 666-tal. Nos, az összefüggés annyi, hogy az angol Devil (ördög) szó mássalhangzói – DVL – római számjegyként értelmezve, összeadva 555-öt adnak ki."
Habár a Devil angol szóban 4 római szám megfelelője van. DEVIL aminek az összege: 556

A 666-s szám kapcsán és a termékeken található vonalkódról fura egybeesés? Ebbe a témában a Kritikus Gondolkodás Blog szerkesztője merült bele.

Egy videó szerint, a Sátán rendszerét támogatja, ki ezzel vonalkóddal ellátott terméket veszi.


No, de visszatérve az Energiaitalokra, következő termék a Piros Bika, Red Bull. Bár tudjuk, hogy erős állat, s talán jó egy energiaital logójának lenni. De miért Piros? Biztos van magyarázat, figyelem felhívó... Az eddig leírtak szerint már sejthető mire akarok kilyukadni. Piros a színe, szarva is van, ahogy az ördögöt szokták ábrázolni.



Találtam a neten, az üzletekben még én nem, a Rockstar energiaitalt.
Érdekessége abban rejlik, hogy 5-s csillag, ami dobozon elferdül. Az ötágú csillagról olvass utána a Boszorkányos Kompánia Blogjában (vagy nézz utána más forrásoknak). A lényeg, hogy:
"Mai, negatív tartalommal bíró jelentését az újkorban nyerte el. Amikor ugyanis néhány nevesebb tagnak köszönhetően a szabadkőműves mozgalmak jelentős része megismerhetővé vált, akkor alapította meg pár volt tag a hírhedt Golden Down titkos rendet. Ők vezették be a pentagram-rituálét, amely során egy lefelé fordított ötágú csillagba – amely önmagában még nem bír negatív tartalommal –, egy Baphomet-fejet, azaz egy kecske fejét rajzolták, ezt Sátáncsillagnak nevezve...  ...s ez volt az egyik ok, ami a fordított ötágú csillag mai negatív megítéléséhez vezetett."
A Rockstar energiaitalról, hogy sokszor előkerül az ördög téma a rock egyes műfajaiban. A kézjelek is arra következtetnek, az ördögvilla (s társai) ami szabadkőműves, illuminátus kézjelek is.

Következő energiaital a  BOMBA! Ettől aztán kirobbanó formában leszel. Vagyis azt gondolná az ember, hogy innen a név. Itt nincsen semmi jelképi utalás az ördögi dologra. Csak az elnevezés. De csak lehet magyar értelmezés van 'pokolgép' megnevezése a bombának.


Van egy energiaital, aminek a kampányarca nem egyértelmű az ördögre, kinézettre meg se közelíti. Egy Biblia jelenet része, ahol az ördög, gonosz, Lucifer kígyó képében csábítja el Évát, hogy egyen a tudásfájának almájából. Ez az energiaital logója az egyik fajtája a kígyónak. Ez a VIPERA.
A kígyókról, hüllőkről ősi civilizációkban gyakori megjelenő formáira David Icke talán tud magyarázatot adni, sok megdöbbentő s logikusnak tűnő gondolatai vannak...

Az energiaitaloktól ennyi. Ezekre jutottam, talán a Watt-t még meglehetne említeni, lehet később kifejtem, hogy W megint csak a 6-s számra utaló. S ezzel kapcsán a www -vel kezdődő webböngészés is a 666-ra utal. De, hogy mi értelme, hogy ezeket használjuk?
Miért ilyen gyakori az energiaitalok esettében az ördögi jelek? Talán nem tisztességes energiához jutás.
Majd valaki összeköti a szálakat...

1 megjegyzés:

  1. Nincsenek véletlenek, soha nem is voltak!
    A véletlen az a szó, amivel megmagyarázod a megmagyarázhatatlant!
    Ezek nekem nem új hírek-témák, de jó írás!
    "Nézel, de nem látsz" "vakok vagytok..."
    És még sorólhatnám....
    Tudatlan emberek, sötét világ!

    VálaszTörlés