2016. augusztus 26., péntek

Hülyeségek, Random dolgok


Van úgy, hogy van egy ötleted, amit jobban kiakarsz fejteni illetve több embernek. De aztán elmondod valakinek s elfelejted, hogy mi is volt az... Mintha egy próbléma lenne, amit jó volt elmondani. Csak ez most fusztráló.

Most nincs kedvem folytatni, elemezni az előző témát az elvesztegett szórakozási időt...

Random dolgokat írok, amik eszembe jutnak. Nem nagy valami, de valakiknek, az érintetteknek talán érdekes lehet.:

Felhasznált zene
Még az elején nézegettem az Éjjel-Nappal BP-t. És egyszer az tűnt fel, hogy egy szomorú jelenetnél egy játék zenéjét használták fel.. De ez nem az első volt. A második már nem tudom pontosan milyen hangulathoz fűzhető volt. Na szóval, a borús jelenethez a Heavy Rain c. játék zenéjét adták.
A játékról annyit, hogy drámai, akció, thriller. Játék során a döntések alapján különböző végkifejlettek lehetnek. Szinte film szerű az egész, jó kis 'alap története' van..
A zenéje meg elképesztő, nagyon hozzátesz a játékhangulatához, élményéhez.
Íme, ami az ÉNBP-ben is volt.:



Színészek
Még az ÉNBP s társaival az a gond, hogy a beszélgetések amik lezajlanak, de leginkább barátok köztben, hogy eléggé visszafogott, feszült helyzetben káromkodásmentesen, nem tükrözi a hétköznapi embereket. És ebből kifolyólag nem is tűnik hitelesnek az egész, a másik néhány úgymond színész, nem tud természetes hangon beszélni, lehet hallani a hangján hogy 'játsza magát'.


Szinkron
A hangokkal kapcsolatban eszembe jutottak a szinkron színészek.
Vajon van-e olyan híres színész ki meghallgata más nyelvű szinkronhangját illetve véleményezte vagy találkozott is azzal, aki más nyelvben a hangját adta neki..? :)


Informáló robot
.... Jó lenne valami gépszerkezet, ami hangvezérléses s például arra a célra létrehozva, hogy információt adjon át. Az embernek eszébe jutt valami, érdekli, de nincs ideje böngészni a neten s csak oda szól ennek a masinának, pl, hogy: Miért nevezik ráktérítőnek az egyik szélességi kört? Kettő gondolat is volt, az első elég hülyén hangzik, mert azon túl nincsenek rákok, a másikon meg bakok nincsenek.. Nos, másik értelmezésben nem a Földön kell keresni. Ezek az állatok a horoszkópban is szerepelnek, az égen.. És lehet azon a szélességi körön túl közelítve egyik sarkhoz nem lehet látni annak a csillagjegynek a csillagképét. Na most utána nézek ;)
Wikipedia:

"A nyári napforduló idején azoknak az embereknek van délben pontosan a feje felett a Nap, akik a Ráktérítő vonalán állnak. Ahogy a Föld elfordul aznap, úgy kerül a Nap a Ráktérítő más-más pontja fölé (kis pontatlanságot megengedve, mivel a leges-legmagasabb ponton nem egy egész napon át, hanem csak egy pillanatig lehet).
Nevét onnan kapta, hogy amikor – kb. 2000 évvel ezelőtt – az elnevezést adták, a nyári napforduló idején a Nap éppen a Rák csillagképbentartózkodott. Azóta azonban a Föld forgástengelyének kismértékű elmozdulása miatt napfordulókor a Nap már az Ikrek csillagképben van.

A Ráktérítő jelöli a trópusi övezet északi határát, e felett az északi mérsékelt övezet található"

Ez a térítő szó, megtévesztő volt számomra.. Szóval a napfordulóval kapcsolatos. A Nap eltérítése.. mmm.

Nos  a gép, amiről írtam, időnként tényleg jó lenne. Talán okosabb lenne az illető tőle. Hisz nem valami hülyeséget talál ki magában vagy rak össze valami elképzelést ismerősével akár.
De lehetne multifunkciónális...

Zenét is lejátszhatna.
És akár azt is lehetne kérni tőle, hogy az alkotásról is mondjon néhány szót.
Mi a témája, mikor s ki írta. Kik dolgozták fel. stb.. attól mire kíváncsi az ember. Mit jelent a szöveg, (ha más nyelven van.) Illetve mit jelenthet még, ha több értelmezési lehetősége van.

Erről a rádiók jutnak eszembe. Amik kiakasztanak... Zene ügyileg... Főleg az egyik magyar rádió mottó szerűsége. Amiben elmondja, hogy változatos a zenéi. Nos, a FRászt az.. Minden rádiónak van egy zenelistája, amit lejátszik mindennap. A legrosszabb ha egy nap 3-szor vagy többször hallja ugyanazt a számot.. Mintha megakarnák szeretetni azt a pop-szart az emberekkel, hogy majd hétvégén is a diszkóban, szórakozóhelyeken is ugyanazt a pop-siból származó számokat hallgatva szórakozhasanak.

Pl. más nyelvű daloknál a magyaroknak el lehetne mondani a szám előtt vagy utána egy két dolgot. Ha már századjára játszák le. Nézzünk egy 2016-s toplistában szereplő külföldi számot a Kungs vs cookin' on 3 burners-től a This girl.. Magyarul Ez a lány. Téma. Szerelem, mi más.. A szöveg dióhéjban, hogy nem tárgyakkal kell megvenni a lány szerelmét.  Kungs egy francia dj srác és cookin' on 3 burners az eredeti, ami 3 férfi tagból álló zenekar..  A nő nevét megsem említik, Kylie Auldist.
Személyes véleményem szerint az eredeti jobb. Bár általában az eredetit díjazom, főleg azokat az előadókat, akik maguk írják dalaikat s játszák.

Általában a dj-s zenékben nem kapnak nagy szerepet az énekesek.. Mint ahogy itt is, megse említik a nő nevét, pedig nagyban hozzájárul az adott számhoz.

Bár ez van, ha feldolgozásról van szó :) Na mindegy..

Most ennyit ezekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése